Popsicles din Pepene Roşu

de articook in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 3922 vizualizari

 

{Popsicle} este un cuvant din engleza,
este un suc de fructe
inghetat intr-o forma asemanatoare
cu cea de inghetata pe bat.
Cred ca fiecare, odata cu venirea
verii consumam pepene rosu cat de
des avem ocazia. Iar daca se intampla
sa va ramana pepene rosu
si pentru a doua zi, va recomand
sa il transformati in popsicle.
Eu (si cred ca si voi) prefer sa consum
toate fructele proaspete, de aceea
am ales sa fac popsicle din cealalta
jumatate de pepene, in aceasi zi.
{Popsicle} se poate face din orice
fel de fructe, folosind acelasi procedeu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popsicles din Pepene Roşu:


Cu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l printr-o strecuratoare. Daca nu aveti un storcator de fructe, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi pisati fructul pana cand devine suc. Turnati sucul in cesti de cafea sau in forme de popsicles, si puneti-le in congelator. De obicei pentru a fi siguri ca s-au intarit se pun la rece, de seara pana ziua urmatoare. Dupa aproximativ o ora, cand compozitia s-a mai intarit, puteti introduce furculitele in acestea. Pentru a scoate fructul inghetat din forme, puneti intr-un vas cu apa calda cestile scoase din congelator pentru cateva minute, astfel ele se vor desprinde usor din cesti.

 
 

 

RETETA IN IMAGINI

Popsicles din Pepene Roşu-0
Popsicles din Pepene Roşu-1
Popsicles din Pepene Roşu-2
Popsicles din Pepene Roşu-3
Popsicles din Pepene Roşu-4

COMENTARII (5)

articook

articook 1

04.07.2010, 20:52

daaa din orice fructe se poate face! eu as face cu kiwi....

nadina73

nadina73 1

04.07.2010, 23:14

de retinut ,buna ideie nota 10 adica 5 furcu ca nu aveai la retet si chiar merita

lira

lira 1

13.07.2010, 10:05

Eu am facut o sg data popsicles din lapte de cocos cu lime si inca vreo 2-3 ingrediente si am fost oarecum dezamagita pentru ca ma asteptam sa iasa ceva mai cremoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!