Porc cu lămâie

de ionix in Porc, 20 Noi 2010 | 7339 vizualizari

 

a fost pe placul sotului... a spus ca lamaia i-a dat o aroma deosebita :p

 

INGREDIENTE

  • circa 700-800 g ceafa de porc
  • doua bete de cimbru
  • o ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml apa
  • sare, piper
  • o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu lămâie:

Carnea se spala bine si se taie felii mai groase. O asezam intr-un vas yena, piperam si punem sare. Ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute le punem peste carne.

Cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, sa fie cam de aceeasi dimensiune, si se aseaza pe langa carne. Se pune sare si piper. 

Amestecam apa cu zeama de la lamaie si turnam peste carne iar deasupra punem betele de cimbru.

Se da la cuptor la foc mic pana cand carnea se patrunde. Dupa aceea dam la foc mediu pana se rumeneste carnea frumos. Inainte de 5 minute de a scoate carnea din cuptor, punem coaja de lamaie si dam iar la cuptor.

Se serveste calda alaturi de mamaliguta si mujdei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (24)

ionix 1

21.11.2010, 20:49

va multumesc pt apreieri...

MotanLaOale 1

22.11.2010, 11:45

hop si eu sper ca nu prea tarziu sunt barbat nu?

ionix 1

22.11.2010, 22:16

@MotanLaOale... barbatii au prioritate la porc mersic pt furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor