Porc cu legume la cuptor

de papabundetot in Porc, 3 Noi 2013 | 3134 vizualizari

 

Aceasta reteta s-a nascut din o lipsa de inspiratie pentru masa de pranz,insa pana la urma s-a dovedit a fi o idee buna cu vitaminele si aromele legumelor facute la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 felii pulpa de porc
  • 2 cepe rosii mici
  • 2 catei de usturoi
  • sos worchester
  • sos pimento
  • otet xeres
  • ulei de masline
  • 4 smochine
  • 1 conopida
  • 2 dovlecei
  • 1/2 vanata
  • ,vin rose
  • 1 morcov,
  • sos soia
  • boia,curry,
  • chimen,
  • coriandru boabe,
  • rozmarin
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume la cuptor:

Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca un sos mai gros,pe care l-am turnat in tava peste carne si am dat la cuptor.

Legumele le-am spalat,le-am taiat cuburi,conopida am desfacut-o in buchetele,am asezat legumele intr-o tava si le-am asezonat cu chimen,coriandru,rozmarin,boia,curry,toate aceste condimente le-am pisat putin in mojar inainte de a le pune peste legume,am pus deasupra legumelor putin ulei,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat la cuptor aproximativ 30 minute pana cand legumele s-au inmuiat putin,dar nu de tot,le-am lasat mai al dente.

Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat smochinele taiate felii mai groase,le-am lasat 30 secunde sa se caleasca apoi am adaugat zahar,otet xeres,sos pimento si am lasat pana s-a facut un sos grosut si zaharul s-a topit complet.Acest sos l-am folosit peste friptura atunci cand am servit-o.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Porc cu Legume in stil chinezesc (Reteta Video)