Porc cu orez si legume

de papabundetot in Porc, 23 Feb 2014 | 2622 vizualizari

 

Cererea lui iubi al meu pentru masa de astazi a fost…carnita cu ceva crusta :) asa ca…m-am mobilizat si am executat cu mare drag comanda primita pentru masa de pranz.Ceea ce am facut aici este un pranz usor,care are si ceva culoare dar si gust si pe care va recomand sa il incercati :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru carne:

  • Felii de pulpa de porc
  • sare roz de Hymalaia
  • turmenic,harissa,ienibahar,boia,piper sichuan
  • 2 linguri faina alba
  • 100 gr unt

Pentru legume:

  • 1 l apa sare,
  • lemongrass uscat
  • 2 stelute anason,
  • 6 cuisoare
  • 1 buc zucchini
  • 2 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 tije apio (telina verde)
  • 50 grunt

Pentru orez:

  • o masura orez
  • 2 masuri apa sare,
  • 6 cuisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu orez si legume:

Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina  amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.

Dupa ce toate bucatile de carne s-au colorat frumos,le-am pus intr-o tava cu unt si putina zeama de la legume si am dat tava la cuptor.

Legumele: Intr-o oala cu apa am pus 2 stelute de anason,cuisoare, sare si lemongrass uscat si am lasat pana a dat in clocot,apoi am adaugat morcovii,pe care i-am lasat cam 3 minute sa fiarba,apoi am adaugat si zucchini si am mai lasat 1 minut.Dupa ce legumele au fiert le-am scurs de apa si le-am dat deoparte.Intr-o tigaie am pus la foc unt si putin ulei,am adaugat apoi telina taiata marunt si usturoiul si le-am lasat sa se prajeasca usor fara a le arde,apoi am adaugat si celelete legume si le-am sotat usor.

Orezul: intr-o oala mica am pus orez si 2 masuri apa,sare,cuisoare si am lasat sa fiarba pana cand orezul a absorbit apa si bobul s-a fiert.

Am servit apoi friptura alaturi de legume si orezul basmati…minunat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)