Porc cu sos gorgonzola si nuci

de papabundetot in Porc, 5 Oct 2013 | 1766 vizualizari

 

Daca e weekend,inseamna ca gatim! Am gandit de ceva vreme acest preparat si pana la urma sunt bucuroasa ca a iesit exact asa cum mi-l imaginasem eu.Desi am mai spus, simt nevoia sa repet,spunand ca mancarurile cu gust comun sau obisnuit cu siguranta nu sunt pentru mine si desi nu sunt bucatar de profesie imi place sa experimentez arome noi,in combinatii create pe loc de mine.Partea buna e ca pana acum toate combinatiile facute au fost apreciate si laudate.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru friptura:

  • 6 felii pulpa de porc
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 lingurita chimen
  • 1 ardei iute
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • otet balsamic,
  • vin alb ulei de masline,
  • curry

Am folosit pentru orez:

  • o cana orez basmati
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • o lingura curry
  • 5 cuisoare
  • o conserva de fasole rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu sos gorgonzola si nuci:

Friptura,am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,50 ml vin alb,curry si am lasat-o cam 20 minute.In blender am tocat ceapa,usturoiul,ardeiul iute,coriandrul,chimenul,amestecate cu marinata in care a stat carnea.Am format astfel un sos pe care l-am pus in tava peste carne,dand apoi totul la cuptor pentru 45-50 minute,pana carnea s-a patruns bine si s-a inmuiat.

Orezul cu fasole rosie: Am tocat o ceapa,usturoiul si le-am pus intr-o tigaie mai adanca la foc impreuna cu cuisoarele,le-am lasat pana ceapa a devenit usor aurie,am adaugat apoi o lingurita de curry si o cana de orez basmati,2 cani supa de pui si am lasat orezul sa fiarba pana a absorbit toata supa.La sfarsit am adaugat fasolea din conserva,(scursa si spalata) ,am amestecat si am stins focul.

Sos gorgonzola cu nuci: Intr-o tigaie am pus putin ulei,2 catei de usturoi zdrobiti marunt ,dupa ce usturoiul s-a calit putin am adaugat 50-60 gr branza gorgonzola taiata cubulete (ca sa se topeasca mai usor),apoi 200 ml smantana de gatit si o mana de nuci.Am lasat totul la foc pana cand branza s-a omogenizat cu smantana,am adaugat o mana de coriandru verde tocat marunt si am stins focul.

Am servit orezul cu fasole rosie alaturi de friptura de porc si sos gorgonzola cu nuci.O bunatate si o varietate de arome,toate pe gustul meu.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Porc cu sos gorgonzola si nuci-0
Porc cu sos gorgonzola si nuci-1
Porc cu sos gorgonzola si nuci-2
Porc cu sos gorgonzola si nuci-3

COMENTARII (10)

Lia_

Lia_ 1

05.10.2013, 22:31

ba suna foarte bineeeee

babi5

babi5 1

05.10.2013, 22:35

Valclaudia

Valclaudia 1

05.10.2013, 23:09

interesanta papica ta... Trec maine sa-mi dai si mie o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!