Porc Pekin

de Furnicuti in Porc, 6 Feb 2011 | 5441 vizualizari

 

O reteta rapida si foarte aromata. Prepararea dureaza putin, dar e nevoie de ceva timp pentru marinarea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa porc
  • 2 - 3 cepe verzi
  • 4 linguri sos soia
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 sos chilli
  • 50 - 60 ml vin rosu
  • 1 lingura sos stridii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita ulei de susan
  • o bucata de ghimbir cat o nuca

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Pekin:

Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui, amidon, jumatate din cantitatea de vin si 2 linguri de apa si turnam marinada peste carne. Lasam la frigider cel putin jumatate de ora, dar se poate tine si 5 - 6 ore, carnea va fi cu atat mai buna cu cat sta mai mult.

Incingem in wok 2 linguri de ulei, turnam carnea, impreuna cu marinada si prajim la foc mediu cateva minute, pana cand e aproape facuta carnea. Fasiile fiind subtiri, se vor patrunde repede. Scoatem carnea pe o farfurie, pastrand lichidul in wok.

La foc mare, punem in wok, pe langa sosul de la carne, 1 lingura ulei, 2 linguri sos de soia, sosul chilli, sosul de stridii, ghimbirul dat pe razatoarea mica, restul de vin si zaharul. Cand tot amestecul incepe sa fiarba, adaugam carnea si lasam pe foc cateva minute, amestecand mereu, pana scade sosul. Dupa ce oprim focul, turnam uleiul de susan si amestecam bine. Ceapa verde o taiem bucati de 1 - 2 cm si asezam o parte pe farfurie, punem carnea, iar deasupra presaram restul de ceapa.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Porc Pekin-0
Porc Pekin-1

COMENTARII (14)

Panacris 1

25.10.2013, 12:58

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:34

delicios

babi5 1

06.10.2014, 13:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!