Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran

de papabundetot in Porc, 14 Iul 2013 | 2774 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit ceva usor,care se prepara foarte repede dar este si delicios.Nu mai facusem de mult o mancarica cu tenta Asiatica si m-am gandit sa fac acest porc cu urechi de lemn. Noua ne plac tare mult genul asta de preparate si am invatat sa le fac acasa mai ales ca in felul acesta sigur produsul final e pe gustul meu ,eu fiind extrem de pretenioasa la mancare si in afara de un excelent restaurant chinezesc din Timisoara nu am mai mancat niciunde preparate asiatice care sa imi placa…am incercat dar…inca nu am gasit acel loc.Si cum in Timisoara din pacate nu ajung atat de des pe cat mi-as dori…. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit;
  • 300 gr pulpa de porc
  • 2 morcovi
  • 3 catei usturoi
  • ciuperci urechi de lemn
  • susan,
  • amidon
  • 5 spices,
  • sos soia,
  • sos teriyaki,
  • curry,
  • fulgi de ardei iute,
  • miere,
  • ienibahar
  • orez basmati,
  • cuisoare,
  • sofran,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran:

Pulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia,5 spices,curry,sos teriyaki,ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min.Am taiat cubulete mici usturoiul si bastonase subtri morcovii,i-am pus in wok sa se caleasca putin,am adaugat apoi si carnita si am lasat la foc cam 20 min pana cand s-a gatit,adaugand si un strop de apa.Inainte de a opri focul am pus ciupercile pe care le inmuiasem inainte in apa clocotita (sunt din cele uscate,aduse de  prietena mea din Malaezia),apoi o jumatate de lingurita de miere, putin susan si fulgii de ardei iute,am amestecat bine si la urma de tot am pus o lingurita de amidon intr-o canuta pe care l-am dizolvat in putina apa rece si am turnat peste preparatul meu pentru a da consistenta sosului format in wok.

Intr-o  craticioara am pus orezul basmati cu apa la fiert,i-am adaugat 4 cuisoare,putina sare si sofran si l-am lasat pe foc pana a fiert. Am servit orezul impreuna cu mancarica de porc picanta…o bunatate 

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran-0
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran-1
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran-2
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran-3

COMENTARII (18)

papabundetot

papabundetot 1

14.07.2013, 20:31

mai e un pic daca vrea cineva...

iri_iri

iri_iri 1

14.07.2013, 22:32

laura_n

laura_n 1

15.07.2013, 17:56

ce bunaciuneeee...ma ling pe degete )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!