Portocale in crusta aromata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 1361 vizualizari

 

O reteta deosebit de aromata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru insiropare avem nevoie de:
  • 4 portocale potrivite ca dimensiune
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 3 linguri cu esenta de rom sau cognac
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de cuisoare
  • Pentru  aluat avem nevoie de:
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • o ceasca cu lapte
  • un praf de sare
  • un ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in crusta aromata:

Curatam si taiem portocalele rondele.  Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul  si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome.

Intre timp preparam aluatul, amestecand toate ingredientele.

(Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta checului).

Punem uleiul la incins, tavalim rondelele de portocale prin aluat  si le prajim in baie de ulei pana devin aurii.

Se servesc cu dulceata de fructe de padure (afine, mure sau zmeura), la care putem adauga sucul format la insiroparea portocalelor

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea ingredientelor folosite pentru insiropare difera in functie de gusturi.

RETETA IN IMAGINI

Portocale in crusta aromata-0
Portocale in crusta aromata-1
Portocale in crusta aromata-2
Portocale in crusta aromata-3
Portocale in crusta aromata-4
Portocale in crusta aromata-5
Portocale in crusta aromata-6
Portocale in crusta aromata-7
Portocale in crusta aromata-8
Portocale in crusta aromata-9

COMENTARII (36)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

25.02.2011, 15:27

Multumesc draga Bunica

mirela0911

mirela0911 1

25.02.2011, 22:50

cred ca au fost delicioase

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

26.02.2011, 13:18

Da, Mirela au fost tare gustoase ma bucur ca iti place cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!