Portocale in crusta aromata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 3602 vizualizari

 

O reteta deosebit de aromata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru insiropare avem nevoie de:
  • 4 portocale potrivite ca dimensiune
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 3 linguri cu esenta de rom sau cognac
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de cuisoare
  • Pentru  aluat avem nevoie de:
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • o ceasca cu lapte
  • un praf de sare
  • un ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in crusta aromata:

Curatam si taiem portocalele rondele.  Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul  si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome.

Intre timp preparam aluatul, amestecand toate ingredientele.

(Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta checului).

Punem uleiul la incins, tavalim rondelele de portocale prin aluat  si le prajim in baie de ulei pana devin aurii.

Se servesc cu dulceata de fructe de padure (afine, mure sau zmeura), la care putem adauga sucul format la insiroparea portocalelor

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Cantitatea ingredientelor folosite pentru insiropare difera in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Dya Daniela Andrei 1

25.02.2011, 15:27

Multumesc draga Bunica

mirela0911 1

25.02.2011, 22:50

cred ca au fost delicioase

Dya Daniela Andrei 1

26.02.2011, 13:18

Da, Mirela au fost tare gustoase ma bucur ca iti place cum arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana