Portocale umplute

de ionix in Prajituri, 10 Ian 2010 | 4600 vizualizari

 

este un desert foarte satios si sanatos, zic eu... eu am facut 5 portocale pentru ca am avut 5 oameni la masa :D:D....

 

INGREDIENTE

  • 5 portocale
  • circa 100 g nuca 
  • 1 lingura cu miere
  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale umplute:


Portocalele se spala bine.


Se iau portocalele pe rand, una cate una, si se taie un capacel deasupra.


Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor)


Miezul de portocala se toaca marunt.


Se amesteca cu nuca tocata si mierea. Cu acest amestec, umplem fiecare portocala.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se bate cu zaharul pudra.


Umplem cu spuma fiecare portocala, facand ca o caciulita deasupra.


Se baga la cuptor la foc mic circa 10 min, pana incepe a se rumeni bezeaua.


Este un desert care este bun atat cald cat si rece.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

miezul de portocala eu l-am scos cu o lingura mai subtire...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Portocale umplute 13528
retete culinare - Portocale umplute 13529
retete culinare - Portocale umplute 13530
retete culinare - Portocale umplute 13531
retete culinare - Portocale umplute 13532
retete culinare - Portocale umplute 13533
retete culinare - Portocale umplute 13534
retete culinare - Portocale umplute 13535
retete culinare - Portocale umplute 13536
retete culinare - Portocale umplute 13537

COMENTARII (16)

ionix 1

16.02.2010, 12:03

nu-s asa delicioase ca o prajitura cu ciocolata dar e un desert sanatos, merge dat copiilor fara grija multumesc imi asum reteta

nadina73 1

06.03.2010, 00:51

foarte interesant si cred ca gustul nici nu se mai discuta

ionix 1

06.03.2010, 08:56

mie mi-au placut foarte mult...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!