Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale

de simona72 in Prajituri, 12 Dec 2014 | 18320 vizualizari

 

Reteta inspirata de la Oana, dar pe care am facut-o prima oara cu lamaie. Am stiut ca va fi una din placintele alea pe care o voi face in orice zii a saptamanii pentru ca nu necesita multe ingrediente si un minim efort pentru prepararea ei. Eu am facut-o acum pentru ca mi-au ramas foi de placinta de la reteta Placinta cu carne de miel...

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr resturi de foi de placinta Bella
  • 100 ml lapte batut
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura praf de cop
  • 100 ml ulei de masline
  • 70 gr zahar pudra vanilat
  • 3 oua
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 150 gr zahar
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale:

Foile de placinta se rup bucati cat mai mici, eu le-am taiat cu foarfeca de bucatarie. Daca aveti copilasi mici ii puteti pune pe ei sa faca treaba asta, e ca o joaca si cu ocazia asta ii integrati si in ale bucataritului...Lasati foile de placinta rupte sa se usuce cateva ore, eu nu am avut mult timp la dispozitie si le-am lasat 1 ora in fata cuptorului cald si le-am mai agitat din cand in cand.

Laptele batut se amesteca cu smantana si praful de copt si se lasa 5-10 minute deoparte sa se umfle. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana creste in volum si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul de masline, iar la final coaja rasa de la o portocala si esenta. Se adauga in mai multe transe foile de placinta si se amesteca dupa fiecare. Se lasa 10 minute sa se inmoaie bine foile rupte de placinta si se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana placinta este rumena si nu mai "tremura".

Pentru sirop: se pun toate ingredientele intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Se lasa siropul sa se racoreasca, dar sa nu fie rece, placinta se portioneaza cand se scoate fierbinte din cuptor si se toarna deasupra siropul cald. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba tot zaharul, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

de regula, in reteta asta se foloseste iaurt gras grecesc, eu nu am avut si l-am inlocuit cu lapte batut amestecat cu smantana

2

merge de minune placinta servita cu iaurt gras grecesc

RETETA IN IMAGINI

Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-0
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-1
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-2
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-3
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-4
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-5
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-6
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-7
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-8
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale-9

COMENTARII (29)

Bucataras

Bucataras 1

14.12.2014, 14:13

ah cit poate fi de buna!

simona72

simona72 1

14.12.2014, 15:17

Ce onoare imi face-ti!! Multumesc!

lillyr

lillyr 1

21.12.2014, 16:31

buna rau... dar nu mi-a iesit asa inalta,poate pt ca nu am adaugat cand trebuia amestecul cu praful de copt'1Ai uitat sa mentionez cand se adauga !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!