Porumb fiert

de Adi in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 1022 vizualizari

 

A poftit Merisor la porumb fiert, iar eu i-am satisfacut pofta. Pai, nu?
Am mers in piata, am cumparat porumbul, l-am curatat, spalat si l-am preparat.
Cata munca! :))))

 

INGREDIENTE

  • 5 porumbi cruzi
  • apa cat sa-i acopere
  • cateva foi de porumb
  • sare dupa gust
  • bucatele de unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb fiert:

Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :))

Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune intr-un vas pentru fierbere.

Se adauga apa cat sa fie bine acoperiti, apoi se aseaza deasupra cateva foi de porumb, bine spalate.

Se pune capac la vas, iar vasul se pune deasupra flacarii de aragaz si se fierb porumbii la foc mediu pana cand se patrund bine boabele.

Cred ca i-am fiert aproape de doua ore, nu am cronometrat la fix.

Daca apa scade prea mult se mai adauga apa fiarta.

Dupa fierbere, se scot porumbii pe un platou, se presara sare peste ei si bucatele de unt.

Se servesc calzi.

 

RETETA IN IMAGINI

Porumb fiert-0
Porumb fiert-1
Porumb fiert-2
Porumb fiert-3
Porumb fiert-4
Porumb fiert-5

COMENTARII (24)

 merisor

merisor 1

02.08.2014, 21:53

Rocsi ) cam da.

MOKUSKA

MOKUSKA 1

08.08.2014, 15:58

ce frumusete de porumb

Panacris

Panacris 1

13.08.2014, 18:41

Vara asta încă n-am savurat porumb fiert Nici aici nu am mai prins, dar sigur mai faci o tură, și primii doi știuleți sunt ai mei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!