Porumbei cu orez si bureti de padure

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2012 | 1597 vizualizari

 

se poate face cu orice tip de pasare...

 

INGREDIENTE

  • 2 porumbei (de casa)
  • 1 ceapa, usturoi
  • ulei de masline
  • ardei gras
  • o bucata de bacon si una d ecarnat
  • pasta de rosii , pasta de paprika
  • sare, piper, piri-piri
  • 1 pahar de vin
  • orez (la 4 persoane masuram 8 maini de orez potrivite)
  • bureti de padure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumbei cu orez si bureti de padure:

- Portionam porumbeii ; tocam marunt ceapa si o calim cu cativa catei de usturoi pisati in ulei de masline. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete marunte (doar pentru gust), apoi baconul si carnatul la fel - doar o bucata mica, cat sa dea savoare. Adaugam carnea si apoi pasta de rosii si de ardei si turnam vin peste. Adaugam si apa cat e nevoie. Se fierbe bine sub capac pana carnea devine frageda. Avem grija sa mai adaugam apa sau supa de pui la sos. 

- Cand carnea e fiarta adaugam buretii de padure. Eu buretii i-am fiert initial in apa si i-am taiat si congelat. Lasam sa mai fiarba impreuna cca 10 minute, apoi adaugam orezul. Atentie sa fie suficient sos in cratita pentru a se forma pilaful. Lasam sa fiarba sub capac pana orezul e fiert (15 minute)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Porumbei cu orez si bureti de padure 191919
retete culinare - Porumbei cu orez si bureti de padure 191920
retete culinare - Porumbei cu orez si bureti de padure 191921
retete culinare - Porumbei cu orez si bureti de padure 191922
retete culinare - Porumbei cu orez si bureti de padure 191923

COMENTARII (9)

Mutulica 1

04.12.2012, 13:36

amintiri din copilarie , pe cand eram niste comunisti saraci dar nu stiam numarul porumbeilor crescuti in curte .

Lau 1

04.12.2012, 20:58

Sim0na 1

04.12.2012, 22:08

nu-mi amintesc sa fi mancat vreodata porumbei.. dar cred ca-s buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D