Porumbei in sos de stafide

de ianculubita in Pui, 3 Sep 2013 | 4777 vizualizari

 

Am primit cativa porumbei de la o prietena draga si in afara de prajit sau cu smantana,am facut ceva mai deosebit.Stiu ca acest sos de fructe dulce acrisor merge cu carnea de pui sau vanat,asa ca l-am facut;nu este pe placul tuturor combinatia de fructe cu carne dar va spun ca este delicios;putin da bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 3porumbei
  • 300g stafide
  • 1strugure bine copt si aromat
  • 1lamaie
  • 1pahar cu vin alb de buna calitate
  • 2linguri zahar
  • 3linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumbei in sos de stafide:

Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi dam vasul deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam dupa care rasturnam in vasul cu carne;lasam pe foc sa fiarba incet 20-30min,dupa acest timp adaugam zeama de strugure,zeama de lamaie,condimentam dupa gust iar dupa 1-2clocote se poate servi cu cartofi natur.

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune cate putin,gustand mereu sa nu rezulte un sos prea acru

2

sau puteti pune la fiert 1-2rondele de lamaie,in acest fel are si aroma si nu mai e nevoie de zeama

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei in sos de stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Porumbei la tava cu salata de cartofi