Potarniche la ceaun

de misha71 in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 9336 vizualizari

 

......felul 2 dupa ciorba de fazan :D


(scuze, poza e cam nereusita)

 

INGREDIENTE

  • 2 potarnichi
  • 2 cepe mai marisoare
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 70-80 ml sos Worcester
  • sare, piper, patrunjel, cimbru, 1/2 lingurita salvie taiata marunt, 3-4 frunze de menta proaspata
  • daca va place mai picant (eu asa l-am facut) adaugati 2 linguri de sos mexican gata preparat sau un amestec din pasta de tomate, piper (daca se poate macinat proaspat), sare, 1 lingurita zahar, ardei iute si putin otet
  • daca va place mai dulce adaugati amestecul de mai sus, insa fara ardei iute
  • Marinata:
  • sos din: 1 lingura mustar, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi pisati, salvie, 1 pahar vin rosu, 4-5 foi de dafin, boabe de ienibahar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potarniche la ceaun:

Am tinut carnea la marinat de seara pana dimineata la frigider, dupa care am spalat-o putin, am pus-o in ceaun, am acoperit-o cu apa, am turnat 100 ml ulei si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 90 minute, completand din cand in cand cu apa.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul pisat.

La final am adaugat 2 linguri din sosul mexican (daca nu vreti asa de picant folositi varianta B), sarea, piperul, verdeturile tocate marunt (patrunjel, cimbru, salvia si menta), sosul Worcester, am mai lasat 2-3 minute la foc mare si GATA!

De lene n-am facut mamaliguta, dar asa ar fi mers una........

 


pt. bucataras (ca nu stiu altfel cum sa trimit mesaj :D): se poate adauga si categoria VANAT?

 

COMENTARII (32)

Rocsi 1

14.01.2013, 11:42

La multi ani!

Lau 1

14.01.2013, 22:34

la multi ani

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 08:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04