Potcoave

de Teo in Prajituri, 26 Sep 2013 | 2020 vizualizari

 

Mi-a placut aceast amestec cu nuca prajita; l-am vazut la Nadina si m-am gandit sa incerc; m-am intrebat cat sa fie de bun daca nu are nimic la mijloc? A iesit foarte gustos aluatul, usor crocant; sa tot mananci, sa tot faci si tot sa mananci....!

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 400 ml smantana
  • 1/2 pachet unt
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • un pachet vanilie
  • 250 g nuca prajita macinata
  • 600 g faina
Portii: 90
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave:

Se framanta o coca amestecand toate ingredientele, dam aluatul la frigider pentru o jumatate de ora. Rupem cate o bucata de coca de marimea unei nuci si o modelam sub forma de potcoava. Se aseaza in tava cu hartie de copt pentru o jumatate de ora la foc potrivit.

Calde se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Potcoave-0
Potcoave-1
Potcoave-2
Potcoave-3
Potcoave-4
Potcoave-5

COMENTARII (14)

laura_n 1

27.09.2013, 14:34

yum

diana_k 1

24.10.2013, 08:34

Valclaudia 1

29.12.2013, 13:41

imi plac si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04