Poutine

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2014 | 20400 vizualizari

 

Poutine face parte din mancarea de stradă și este foarte populară in Canada. În mod tradițional, se folosesc cartofii prăjiți, însă eu am optat pentru cei la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi de mărime medie
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță boia dulce
  • ulei de măsline
  • 150 grame mozzarela

Pentru gravy:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faină
  • 500 ml supa de vită
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poutine:

Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute. 

Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand. 

Pentru sos, încălzim untul la foc mediu și îl amestecăm cu făina. Îl lasam să prindă puțină culoare amestecând frecvent- 12-15 minute. Adăugăm supa și sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic spre mediu și se lasă să scadă 15-20 de minute. Se păstrează la cald până în momentul folosirii. 

Se așează cartofii pe farfurii, se toarnă sos din belșul, apoi fâșii de mozzarella. 

Se servește cald. 

TIPS-URI

1

Se pot folosi și alte tipuri de brânză

Daca ti-a placut reteta noastra "Poutine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

La Ancuta 1

19.02.2014, 09:56

tiby 1

19.02.2014, 13:29

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei a la Radu Popovici