Praji cu mere / pere

de gamilici in Prajituri, 25 Feb 2010 | 2560 vizualizari

 

Inca o praji cu mere...repede de facut si gustoasa. Pacat ca nu mi-au iesit pozele,era intunecat deja :(

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru umplutura :
  • 8 mere /pere
  • 100 g zahar
  • budinca de vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praji cu mere / pere:

Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete.

Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se scoate.

Se pregateste blatul : 10 ablusuri batute spuma cu 10 linguri zahar,10 linguri faina,1 praf de copt ,1 esenta vanilie si 10 galbenusuri , care se pune deasupra merelor/perelor in tava.

Apoi se introduce in cuptor aproximativ 20 - 25 min (se verifica ).

Intre timp se pregateste budinca de vanilie dupa specificatiile de pe ambalaj si frisca.

Prajitura se aseaza in tava de servit in asa fel incat blatul sa fie in partea de jos si merele deasupra, apoi se pune budinca racita deasupra si frisca.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Praji cu mere / pere 19251
retete culinare - Praji cu mere / pere 19252
retete culinare - Praji cu mere / pere 19254
retete culinare - Praji cu mere / pere 19256
retete culinare - Praji cu mere / pere 19257
retete culinare - Praji cu mere / pere 19258

COMENTARII (3)

Rocsi 1

25.02.2010, 21:57

bunatate de prajitura

Teo 1

25.02.2010, 22:35

pare f. interesanta si de gusty nu mai vorbesc, arata bine;

madi_marin 1

26.02.2010, 10:40

arata bine prajiturica. .... o sa incerc sa o pregatesc si eu....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S