Prajitura Acoperis de casa

de babi5 in Prajituri, 16 Ian 2014 | 11155 vizualizari

 

Am vazut reteta publicata de Merisor. Mi-a placut tare si azi am incercat si eu cu mici modificari, eu am facut 2 portii adica in 2 tavi de chec. A iesit bine, multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr ciocolata menaj 52% concentratie cacao
  • 3 plicuri gelatina (30g)
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi napolitane
  • 1 esenta portocala (fiola Dr. otker)
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 200 ml cafea concentrata + sucul de lasiropul de visine
  • 30 piscoturi
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Acoperis de casa:

Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii.

Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam bine ciocolata pana devine cremoasa, restul de frisca ramas il mixam cu 2 linguri de zahar si amestecam cu o paleta cu crema de ciocolata, esenta de portocala si visinile bine scurse.

Gelatina o punem pe plita pana la punctul de fierbere (atentie nu se fierbe), se lasa numai sa se topeasca apoi lasam putin sa se raceasca si punem peste crema. Amestecam bine cu paleta pana se incorporeaza bine. Din crema obtinuta punem un strat mai grosut pe fundul tavilor de chec apoi amestecam cafeaua indulcita cu 2 linguri de zahar si cu siropul din visine, trecem piscoturile pe rand, usor, prin acest sirop si asezam peste crema primul rand format din cate un piscot, punem din nou crema. Randul 2 se face cu doua piscoturi alaturate, punem restul de crema si ultimul rind se pune cu trei piscoturi alaturate.

Se pun tavile la rece pentru cateva ore. Se intoarce tava de chec pe un platou, se orneaza daca vreti cu  ciocolata sau frisca sau pur si simplu  ramane asa.

Este super buna si chiar nu are multe calorii avand in vedere concentratia mare de cacao. Zahar nu se foloseste decit 4 linguri. 

Ppofta buna! Merisor multumesc inca o data!

 

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si chiar merge si pentru dieta

2

Cine doreste mai poate adauga frisca la servit

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291354
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291355
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291356
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291357
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291358
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291359
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291360
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291361
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291362
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291363
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291364
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291365
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291366
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291367
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291368
retete culinare - Prajitura Acoperis de casa 291370

COMENTARII (37)

babi5 1

17.01.2014, 10:36

diana_k

Panacris 1

17.01.2014, 18:43

babi5 1

17.01.2014, 19:06

Multumesc Panacris este tare buna ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D