Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

de merisor in Prajituri, 31 Dec 2013 | 55717 vizualizari

 

Ideea acestei prajituri am preluat-o de la Ralu_ca, cu unele modificari(multumesc, Ralu!!).
Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana mica
  • 500 ml frisca lichida
  • 350 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 14 piscoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiarta(+ 1 lingurita zahar)
  • 2 lingurite amareto
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata:

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza.

Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare.

Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se topeste ciocolata.

Eu am adaugat nessul si cacaoa pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.

Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.

Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.

Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.

Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.

Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.

Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.

Am vrut sa ornes cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate exclude nessul si cacaoa, facandu-se o crema ganache simpla, dar recomand ciocolata amaruie, eu nu am avut.

2

As recomanda ca foile de napolitana sa se ataseze ulterior pentru a fi crocante, eventual lipite cu ciocolata, la mine s-au inmuiat., dar confera un aspect placut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287539
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287540
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287541
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287542
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287543
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287544
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287545
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287546
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287547
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287548
retete culinare - Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata 287549

COMENTARII (44)

Georghiouadriana23 1

02.11.2014, 00:14

vio64 1

02.11.2014, 15:20

yamyyy! super tare prajitura! sambata viitoare o fac si eu!

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:54

super ideea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21