Prajitura Adriana

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 5250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 200g zahar,
  • 200g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 300 g nuca prajita si taiata.
  • Crema:
  • 250g unt
  • 150g zahar praf,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 50 g ciocolata cu lapte.
  • Decor:
  • 250ml frisca lichida HULALA,
  • 10g ciocolata cu lapte.
  • margarina pt uns tava
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Adriana:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul si cacaua, apoi adaugi albusurile spuma si la urma faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava unsa cu margarina se pune nuca si se da la cuptor pana se prajeste putin (nu se lasa pana se face la culoare maro inchis pentru ca apoi e amara la gust) apoi pui compozitia de blat si se da la cuptor pentru 25-30 minute.

Blatul copt si racit se rastoarna pe o tava astfel incat nuca sa fie deasupra.Peste blat se pune crema, apoi frisca batuta bine cu mixerul si deasupra razuiesti putina ciocolata.

Pentru crema se spumeaza untul cu zaharul praf, zaharul vanilat si adaugi apoi ciocolata razuita marunt.

 

COMENTARII (8)

MariaMartin

MariaMartin 1

01.11.2010, 18:44

CE BINE ARATA!

nico_nico

nico_nico 1

02.11.2010, 09:43

va multumesc pentru aprecieri, aceste bunatati le-am facut pentru fiica mea cand a implinit un anisor.

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!