Desert prajitura After Eight

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Mar 2021 | 4382 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucataras Gicuta, dar am asamblat-o cum am vrut eu. Iar concentratia de sirop de menta si lichior mi-a ''dictat-o'' Vali, ca el a vrut prajitura asta. A gustat din crema pana a zis e destul de mentolata...dar parca ar mai merge nitel...am zis eu stop ca mai mananca si altii...:)))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat - am folosit o tava cu dimensiunea de 34/24 cm
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Sirop 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta
  • Crema
  • 700 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • sirop de menta ( in functie de cat de intens va doriti gustul de menta)
  • lichior de menta
  • un pic de colorant gel verde, nu mult ca se coloreaza si de la sirop si lichior
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra Schoghetten
  • 100 g ubt cu 82% grasime
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • Decor
  • 50 g ciocolata neagra schogetten
  • 30 g unt 82% grasime
  • 3 linguri frisca lichida
  • bucatele de ciocolata After Eight
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura After Eight:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea, laptele, uleiul si am mixat pana ce s-au incorporat bine. Am adaugat amestecul de faina, gris, cacao si praf de copt, cernut, cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat albusurile batute spuma, folosind aceleasi miscari lente d ejos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat compozitia in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor si am copt cca 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop. Am amestecat apa cu siropul de menta.

Crema : Am pus frisca lichida intr-un castron de inox, am adaugat ciocolata si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am lasat sa se tempereze putin compozitia, apoi am bagat castronul in congelator pentru 30 min, asta-i varianta rapida, sau lasat peste noapte la frigider. Am scos castronul din congelator am mixat bine, apoi am adaugat sirop si lichior de menta ( dupa gust, cat de intens se vrea gustul de menta)

Glazura : Am facut-o in momentul in care m-am apucat d easamblat. Intr-o craticioara am pus untul,apa si uleiul si am lasat pe foc pana ce untul sa topit, apoi am tras de pe foc si am incorporat ciocolata. Am lasat cateva minute sa se tempereze .

Asamblare : Am indreptat blatul pe margini, am tapetat tava in care am copt blatul, cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am insiropat, apoi am intins o parte din crema si am nivelat bine. Apoi am intins glazuta. Am bagat la frigider prajitura pentru 30 min. Am scos-o , am taiat marginile, am portionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Am obtinut 24 de bucati aproximativ egale. Restul de crema l-am pus intr-un posh si am ornat fiecare bucatica in parte. Am incalzit 50 g ciocolata amestecata cu 30 g unt si 3 linguri de frisca lichida, amestecul obtinut l-am pus intr-un posh, am taiat varful putin si am ornat fiecare bucata de prajitura. La final am pus pe fiecare bucata d eprajitura o bucatica de ciocolata after eight.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

07.03.2021, 19:41

As servi si eu o prajiturica asa aromata! Imi place mult!

oanapl 1

07.03.2021, 20:09

Ce bine arată! Frumoasă și aromată!

RuxyRux 1

11.03.2021, 21:43

Ce deliciu Cleme! E tare buna vara sa te racoreasca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu nesquick