Prajitura After Eight (reteta 800)

de Valclaudia in Prajituri, 19 Iul 2015 | 1413 vizualizari

 

Am ales o combinatie delicioasa de ciocolata, nuca si menta pentru a sarbatori alaturi de voi reteta cu numarul 800 >:d<

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri apa minerala

Siropul:

  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar tos

Crema:

  • 400 ml frisca vegetala
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker

Glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca vegetala
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker

Decor:

  • zahar verde
  • 3 bucatele ciocolata After Eight din comert (impartita in 4)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura After Eight (reteta 800):

Pentru blat se separa ouale.

Din albusuri+praful de sare batem spuma.

Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala, apoi nuca macinata si la final incorporam faina in ploaie si albusurile batute spuma.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam apoi cu faina si turnam amestecul in tava.

Coacem blatul la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Pentru crema se pune ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu 100 ml frisca vegetala. Amestecam si cand ciocolata este topita complet dam deoparte de pe foc si incorporam 1 lingurita esenta de menta.

Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 ora.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece.

Dupa 10 minute o diluam pe baie de aburi si o turnam peste crema scoasa de la frigider.

Mixam crema si adaugam restul de frisca.

Preparam siropul: punem apa cu zaharul la foc mic, lasam pana incepe sa clocoteasca. Dam deoparte si adaugam 1 lingurita esenta de menta.

Taiem blatul rece in doua pe verticala (nu pe orizontala!), apoi il insiropam.

Asezam o parte intr-o tavita.ungem in strat gros crema de ciocolata (lasam deoparte cateva linguri pentru decor).

Asezam cea dea doua parte din blat, presam usor si decupam apoi cu inelul de bucatarie cerculete din prajitura. Depinde de diametrul inelului folosit, mie mi-au iesit 12 prajiturele.

Asezam portiile de prajitura pe o tava si preparam glazura: topim la foc mic intr-o craticioara 150 g ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida.

Decoram prajiturelele cu glazura de ciocolata, apoi cu granule de zahar colorat in verde, adaugam cate un mot din crema ramasa iar a final decoram prajiturelele cu bucatele de ciocolata After Eight.

Lasam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura After Eight (reteta 800)-0
Prajitura After Eight (reteta 800)-1
Prajitura After Eight (reteta 800)-2
Prajitura After Eight (reteta 800)-3
Prajitura After Eight (reteta 800)-4
Prajitura After Eight (reteta 800)-5
Prajitura After Eight (reteta 800)-6
Prajitura After Eight (reteta 800)-7
Prajitura After Eight (reteta 800)-8
Prajitura After Eight (reteta 800)-9

COMENTARII (19)

dantes

dantes 1

21.07.2015, 12:05

felicitari!

Bucataras

Bucataras 1

21.07.2015, 15:28

Felicitari, Claudia noastra harnica! Iti multumim pentru retetele tale

T I M E A

T I M E A 1

18.01.2016, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01