Prajitura Agapia

de adriana_bobu in Prajituri, 29 Noi 2010 | 45070 vizualizari

 

Este o prajitura de post pe care o am de la o maicuta de la manastirea Agapia.

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu stins cu lamaie
  • faina cat sa rezulte un aluat potrivit (cam 1/2 Kg)                                   
  • Pentru crema: 
  • 250 g zahar
  • 7 linguri faina 
  • 1 litru apa
  • 200 g margarina
  • esente: rom, vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Agapia:

Se pregateste aluatul (amestecand apa cu uleiul, zaharul si pasta tomate, bicarbonatul si in final faina)care se imparte in 3 ,pentru cele 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Aluatul se va intinde direct pe dosul tavii deoarece este fragil ....Timpul de coacere este de cca 10 min. Trebuie verificat sa nu se arda.

Lasam foile deoaparte si facem crema. Intr-o tigaie se ard pe foc cele 250 g zahar . In alta se face tot pe foc un cir din apa si faina care se amesteca pana se ingroasa si care se toarna imediat peste zaharul ars aflat pe foc. Vom amesteca bine si vom da deoparte compozitia sa se racoreasca dupa care vom adauga margarina ingloband-o in crema, apoi vom adauga esentele.

Crema se toarna fierbinte intre foi. Se pune peste prajitura o greutate pentru a se presa si se lasa cca 4-5 ore (eu o las de seara pana a doua zi dimineata) dupa care se taie in formele dorite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Emib 1

07.12.2014, 23:39

Este o prajitura extraordinar de gustoasa.Eu am pus 10 linguri pline de faina. Crema a fost destul de moale cand am pus-o peste foi, dar tinuta la rece peste noapte a putut fi taiata. Multumim pt reteta, merita incercata.

dantes 1

15.03.2022, 08:15

Buna!

Anett 1

15.03.2022, 13:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Somloi galuska"