Prajitura Alba ca Zapada

de nadina73 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 24203 vizualizari

 

O prajitura racoroasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 60-80 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1lingurita otet
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 240 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 60 g faina
  • sucul de la 3 lamai
  • Glazura:
  • 1 albus
  • 100 zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • Decor:
  • bombonele,ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Se amesteca toate ingredintele pentru foi ,se framanta bine dupa care se imparte aluatul in 3 parti egale. Se coc 3 foi pe dosul tavii , tapetata cu putin ulei si faina. Foile se iau usor jos de pe tava cu ajutorul unui fir de ata, care se trece pe sub foaie si astfel foile se vor dezlipi foarte usor (asta in cazul in care se lipesc)

Crema:

Se amesteca laptele cu faina si se pun pe foc, se face un pep , cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand in el. Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se face spuma dupa care se pune cate putin din pepul racit (nu tot odata), iar la final se pune cate putin din sucul de lamaie. Si acesta se incorporeaza pe rand, nu tot odata. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale.

Glazura:

Albusul se bate bine spuma cu o furculita , dupa care se pune zaharul pudra si se mai bate, iar spre final se pune sucul de lamaie. Nu se mai bate, ci se fac miscari circulare cu furculita 5-6 minute.

ASAMBLARE:

Se pune o foaie, se intinde jumatate din cantitatea de crema, se pune foaia a doua, se pune cealalta jumatate de crema si se intinde uniform, dupa care cea de a treia foaie peste care se pune albusul batut. Peste albus se pot pune ciocolata rasa, fulgi de ciocolata sau bombonele. Se taie abia ziua urmatoare pentru a avea timp sa se inmoaie  foile.

Pofta buna.Este o prajitura foarte racoroasa.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

aziz 1

05.01.2011, 15:22

o ador

kamy 1

05.01.2011, 20:21

ma jur ca pana acuma nu am stiut ca la prajitura mea preferata ii zice asa eu ii ziceam praji de lamaie cu foi de amoniac super buna pot manca juma de tava siu nu mi se face rau 5f 5f 5f

VI 1

19.12.2019, 11:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si urda