Prajitura Alba ca Zapada

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 1 Feb 2010 | 21942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru foi:
  • 3 oua 
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri ulei 
  • 3 linguri lapte 
  • 1 lingurita rasa praf de copt 
  • sare 
  • 450 g faina
  • Crema
  • 500 ml lapte 
  • 2 linguri cu varf faina 
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt

-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati

-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei

-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare



-mixam bine untul + zahar

-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase

- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute

-se lasa crema la racit

-se freaca untul sau maragrina cu zaharul

-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema

-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie

-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.E indicat ca prajitura sa stea o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.

Nu am poze pas cu pas pentru ca am pregatit-o pentru ziua mea si era ora 1,deci nu mai aveam pofta de poze!este fff buna!!!sa nu va speriati cand vedeti foile asa de tari pentru ca dupa o noapte sunt perfecte!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Alba ca Zapada 15804
retete culinare - Prajitura Alba ca Zapada 15805

COMENTARII (4)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:47

eu nu am mai facut prajituri cu foi pe dosul tavii,dar de ziua mea m-am pus pe treaba pentru ca vroiam cv mai consistent sa duc la colegi

elena1988 1

08.03.2011, 11:05

adry88 1

07.07.2011, 11:01

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11