Prajitura Alba ca Zapada

de lacrimioara in Prajituri, 19 Ian 2013 | 11259 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o de pe saitul emisiunii DRAGA MEA PRIETENA de pe KANAL D, este usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

FOILE:
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 80 gr unt,
  • 1 ou,
  • 300 gr faina,
  • 1 plic amoniac pt prajituri.
CREMA:
  • 500 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 1 fiola vanilie,
  • 125 gr de zahar,
  • 30 gr amidon,
  • 30 gr faina,
  • coaja de la 3 lamai,
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Preparare foi:se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in  amestecul de  mai sus si framantam un aluat  mai moale.

Il impartim in 4  pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu intind mai usor foile intre 2 foi de copt) 

Nu stiu dimensiunea exacta a tavii mele dar e una medie.

Dupa ce s-au copt se da deoparte si ne ocupam de crema:

Zaharul il frecam cu galbenusurile pana se albesc, adaugam faina si amidonul amestecam un pic.

Laptele il punem la fiert cu coaja de lamaie rasa si vanilia, lasam putin la fiert ,luam de pe foc punem 2 linguri de lapte in compozitia de galbenusuri , amestecam  bine dupa care punem jumatate din lapte si amestecam din nou . Amestecul de galbenusuri  il punem peste jumatatea de lapte ramasa  amestecam bine si aceasta crema o dam la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa.

La final dupa ce o luam de pe foc punem si zeama de lamaie.

Asamblam prajitura, simplu: foaie ,crema, foaie, crema pana terminam  o infoliem si o lasam o zi intrega  sau de pe o zi pe alta sa se imoaie bine.

TIPS-URI

1

lamaie,lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:04

Una din prajiturle mele preferate ce cred ca e delicioasa tare

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:30

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

preferata mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu nectarine