Prajitura Alba ca Zapada

de lacrimioara in Prajituri, 19 Ian 2013 | 8083 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o de pe saitul emisiunii DRAGA MEA PRIETENA de pe KANAL D, este usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

FOILE:
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 80 gr unt,
  • 1 ou,
  • 300 gr faina,
  • 1 plic amoniac pt prajituri.
CREMA:
  • 500 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 1 fiola vanilie,
  • 125 gr de zahar,
  • 30 gr amidon,
  • 30 gr faina,
  • coaja de la 3 lamai,
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Preparare foi:se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in  amestecul de  mai sus si framantam un aluat  mai moale.

Il impartim in 4  pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu intind mai usor foile intre 2 foi de copt) 

Nu stiu dimensiunea exacta a tavii mele dar e una medie.

Dupa ce s-au copt se da deoparte si ne ocupam de crema:

Zaharul il frecam cu galbenusurile pana se albesc, adaugam faina si amidonul amestecam un pic.

Laptele il punem la fiert cu coaja de lamaie rasa si vanilia, lasam putin la fiert ,luam de pe foc punem 2 linguri de lapte in compozitia de galbenusuri , amestecam  bine dupa care punem jumatate din lapte si amestecam din nou . Amestecul de galbenusuri  il punem peste jumatatea de lapte ramasa  amestecam bine si aceasta crema o dam la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa.

La final dupa ce o luam de pe foc punem si zeama de lamaie.

Asamblam prajitura, simplu: foaie ,crema, foaie, crema pana terminam  o infoliem si o lasam o zi intrega  sau de pe o zi pe alta sa se imoaie bine.

 

TIPS-URI

1

lamaie,lapte

RETETA IN IMAGINI

Prajitura  Alba ca Zapada-0
Prajitura  Alba ca Zapada-1

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

19.01.2013, 19:04

Una din prajiturle mele preferate ce cred ca e delicioasa tare

Alinutza80

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:30

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!