Prajitura "Alba ca Zapada"

de deyutzky in Prajituri, 13 Oct 2013 | 24086 vizualizari

 

Cred ca aceasta minunata prajitura este indragita atat de cei mici cat si de cei mari.
Este printre preferatele mele si o asteptam cu nerabdare cand o pregatea mama sau matusa :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 2 oua mici(sau 1 mare)
  • 8 linguri de zahar+1 plic zahar vanilat
  • 8 linguri de lapte
  • 8 linguri de ulei
  • o lgt amoniu pentru prajituri
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de sare
  • cca 500 gr faina
  • Crema:
  • 900 ml de lapte
  • 8 linguri de zahar+1 plic de zahar vanilat
  • 8 linguri de faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 gr unt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Decor:
  • nuca de cocos
  • 45 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Alba ca Zapada":

Foi:

Pregatim un bol mai mare in care vom pregati aluatul pentru foi.

Adaugam in bol ouale, zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul.

Amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.

Stingem amoniul cu cateva picaturi de zeama de lamaie si il adaugam in bol. Adaugam sarea dupa care incepem sa turnam treptat faina.

Continuam sa turnam faina si sa amestecam cu mana pana ce obtinem un aluat nelipicios.

Impartim aluatul obtinut in 3 parti egale.

Punem pe masa de lucru o hartie de copt, apoi intindem cu ajutorul sucitorului fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.

Intepam fiecare foaie cu o furculita pentru a nu se umfla in cuptor.

Punem foaia intr-o tava mare sau pe fundul unei tavi si o dam la cuptor pentru aprox 10-15 minute pana ce se rumeneste putin.

La fel procedam si cu celelalte 2 foi.

Crema:

Intr-o craticioara amestecam zaharul, zaharul vanilat, faina si coaja de lamaie.

Turnam laptele cate putin si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am terminat de pus tot laptele, adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie si dam craticioara pe foc mic.

Amestecam in crema cu un tel pana ce se ingroasa. (daca nu se ingroasa cat trebuie, mai dizolvati 1-2 linguri de faina in cateva linguri de lapte sau apa si turnati peste crema) Totul va dura aprox. 10 minute.

Inchidem focul si lasam crema putin la racit.

Taiem untul in 4 bucati si adaugam pe rand fiecare bucata in crema, dupa care mixam bine.  

Asamblare:

Invelim o tava cu folie alimentara, punem prima foaie urmata de un strat de crema, adaugam a2a foaie si un strat de crema si terminam cu ultima foaie pe care o vom acoperi cu un strat mai subtire de crema.

Acoperim prajitura cu folie alimentara, punem deasupra ei o greutate, de exemplu o carte groasa peste care punem un borcan sau un tocator de lemn peste care punem ceva greu (un borcan de gem, compot etc.).

Dam prajitura la frigider peste noapte pentru ca foile sa se fragezeasca.

A 2 a zi scoatem prajitura din frigider si inlaturam folia alimentara, dupa care o acoperim cu nuca de cocos si ciocolata alba data prin razatoarea mare.

O portionam si o servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba ca Zapada"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

ralu_ca 1

14.10.2013, 19:37

Silvia74 1

14.10.2013, 20:11

Foarte interesanta. Cu siguranta voi incerca asa ceva.

Krystyan Trendy 1

24.11.2013, 19:33

minunata prajitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada