Prajitura Alba ca zapada

de Lavinia in Prajituri, 30 Iul 2014 | 42862 vizualizari

 

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 600 g faina

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri de frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Foi:

Am mixat ouale cu un praf de sare,zaharul ,zaharul vanilat si coaja de lamaie pana au devenit cremoase.(2-3 minute)

Am turnat uleiul in fir subtire amestecand bine cu un tel .

Peste compozitia de oua am adaugat laptele la temperatura camerei si amoniacul stins in zeama de lamaie.

Am omogenizat bine si am inceput sa adaug treptat din faina.

Cand s-a ingrosat suficent am adaugat faina pe masa de lucru si am framantat pana am obtinut un aluat moale ,nelipicios si usor de intins.

Am impartit aluatul in 4 bucati egale.

Cu ajutorul unui sucitor am intins foi subtiri pe dosul tavii pe care le-am intepat din loc in loc cu o furculita.

Am copt fiecare foaie pana s-a aurit usor.

Crema:

Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Faina am amestecat-o cu amidonul ,zaharul si coaja de lamaie.

Am turnat laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Am pus crema pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat .

Am luat crema de pe foc ,am adaugat zeama de lamaie si zaharul vanilat si am amestecat bine pana am obtinut o crema omogena.

Crema racita,la temperatura camerei am mixat-o cateva secunde.

Am adaugat lingura cu lingura din untul moale peste crema si am mixat bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Asamblare:

Foaie /crema/foaie/crema/foaie/crema/foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.(de preferat 1 zi)

Am topit ciocolata alba cu frisca lichida apoi am glasat prajitura.

Am dat din nou prajitura la rece pana s-a intarit glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334969
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334970
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334971
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334972
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334973
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334974
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334975
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334976
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334977
retete culinare - Prajitura Alba ca zapada 334978

COMENTARII (26)

Lavinia 1

04.08.2014, 19:15

Motan

Lavinia 1

04.08.2014, 19:15

Dya

Lavinia 1

04.08.2014, 19:16

Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S