Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

de sisterskitchen in Prajituri, 18 Feb 2013 | 7503 vizualizari

 

Prăjitura Albă ca Zăpada o cunoaştem majoritatea dintre noi din copilărie. Este simplă, ieftină şi poate fi făcută fie cu cremă de lămâie, fie cu cremă de ciocolată. A trecut ceva timp de cand nu am mai pregătit aceasta minunăţie si uitasem cât este de bună. Prăjitura asta am copt-o la sfârşitul anului dar abia acum reuşim să o postăm. A fost vedetă în seara de Revelion!

 

INGREDIENTE

Ingrediente 3 foi:

  • 3 ouă
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri ulei
  • o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
  • făină cât cuprinde (33 linguri)
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriţă zahăr vanilat

Ingrediente cremă:

  • un litru lapte
  • 8 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un pachet unt (200 gr)
  • zeama de la două lămâi
  • coaja de la o lămâie (opţional)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie:

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.

2.Împărţim coca în 3 părti egale.

3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.

4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.

Crema:

1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.

2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.

3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.

4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.

Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).

 

COMENTARII (13)

Lau 1

18.02.2013, 21:54

fain arata

Bucatardinpasiune 1

18.02.2013, 21:54

Prajiturile cu lamaie sunt preferatele mele! Sigur voi incerca reteta ta!

- TABITA - 1

04.05.2013, 01:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04