Prajitura alba cu nuca de cocos

de Lavinia in Prajituri, 20 Noi 2012 | 25787 vizualizari

 

Este o prajitura foarte rafinata si aromata...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 3 linguri unt topit
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna
  • 30 g fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba cu nuca de cocos:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii)

Pentru crema punem laptele la fiert, mixam galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si faina, adaugam laptele fierbinte in fir subtire si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Mixam untul spuma cu zaharul vanilat si adaugam treptat cate o lingura din crema complet racita.

Asamblare: blat, crema, frisca batuta bine, fulgi de cocos

O dam la frigider pentru 2-3 ore si e gata de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura alba cu nuca de cocos-0
Prajitura alba cu nuca de cocos-1
Prajitura alba cu nuca de cocos-2

COMENTARII (22)

Raluca57

Raluca57 1

21.11.2012, 15:26

Foarte tentanta!!! Care este dimensiunea tavii? Multumesc, Raluca

 Lavinia

Lavinia 1

21.11.2012, 15:54

Multumesc ! 35/25 e destul de micuta pentru o tava mai mare maresti cantitatile

orin

orin 1

21.12.2013, 21:08

Arata tare bine,as vrea sa o fac de Craciun....praf de copt nu se pune in blat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01