Prajitura alba cu nuca de cocos

de Lavinia in Prajituri, 20 Noi 2012 | 37819 vizualizari

 

Este o prajitura foarte rafinata si aromata...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 3 linguri unt topit
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna
  • 30 g fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba cu nuca de cocos:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii)

Pentru crema punem laptele la fiert, mixam galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si faina, adaugam laptele fierbinte in fir subtire si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Mixam untul spuma cu zaharul vanilat si adaugam treptat cate o lingura din crema complet racita.

Asamblare: blat, crema, frisca batuta bine, fulgi de cocos

O dam la frigider pentru 2-3 ore si e gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Raluca57 1

21.11.2012, 15:26

Foarte tentanta!!! Care este dimensiunea tavii? Multumesc, Raluca

Lavinia 1

21.11.2012, 15:54

Multumesc ! 35/25 e destul de micuta pentru o tava mai mare maresti cantitatile

orin 1

21.12.2013, 21:08

Arata tare bine,as vrea sa o fac de Craciun....praf de copt nu se pune in blat?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu