Prajitura "Alba-ca-zapada"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Iun 2015 | 3566 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un desert cu calorii mai putine? Ei bine, cu ajutorul lui Green Sugar, se poate obtine un astfel de desert deoarece Green Sugar nu are nicio calorie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 7 linguri apa;
  • 7 linguri ulei;
  • 14 plicuri Green Sugar (14 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • circa 500 g faina.
  • Pentru crema:
  • 3 oua;
  • 20 plicuri Green Sugar (20 x 4,5 g/plic);
  • 1 l lapte;
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie;
  • 5 linguri faina;
  • un pachet de margarina (250 g).
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Alba-ca-zapada":

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Pentru 3 foi:

Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se toarna coca moale peste ea si se framanta pana cand devine buna de intins (nu trebuie sa fie foarte tare). Se imparte coca in trei parti egale. Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde prima foaie cu ajutorul sucitorului, lipindu-se bine pe margini. Se baga tava la cuptor pana cand foaia se rumeneste frumos. Se procedeaza la fel cu celelalte doua foi.

Pentru crema:

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, exceptie facand margarina, care se adauga la sfarsit, taiata in bucatele. Se pun toate la foc, intr-o cratita, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand.

Asamblare:  foaie + crema + foaie + crema + foaie + zahar pudra

TIPS-URI

1

Prajitura se poate prepara si cu zahar normal: 7 linguri de zahar la foi si 10 linguri de zahar la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba-ca-zapada"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca