Prajitura Albina

de cristeena20 in Prajituri, 22 Apr 2014 | 7806 vizualizari

 

Prajitura care ma duce cu gandul la copilarie....

 

INGREDIENTE

  • Foile (4)
  • - 2 oua
  • - 100 gr zahar
  • - 2 linguri cu varf de miere de albine
  • - 2 linguri untura
  • - 6 linguri ulei
  • - 1/2 lta bicarbonat stins
  • - 4 linguri lapte
  • - 450-500 gr faina
  • Crema:
  • - 300 ml lapte
  • - 6 linguri de gris
  • - 200 gr unt
  • - 150 gr zahar
  • - coaja si zeama de lamaie
  • - vanilie
  • - un borcan gem de caise
  • zahar praf pentru ornat( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albina:

- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine si impartim in 4- coacem foile pe dosul tavii unde cu ulei si pudrate cu faina (cca 7- 8 minute fiecare).Le scoatem pe un prosop si lasam sa se raceasca. Eu am facut foile cu o zi inainte de a le umple.

- Pentru crema vom fierbe laptele si cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand se ingroasa dam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se tine la temperatura camerei si se pune cubulete intr-un castron cu zaharul si il frecam spuma , pana se dizolva zaharul si devine spumos. Adaugam treptat crema de gris si mixam bine. Adaugam vanilie si coaja si sucul de la o lamaie. 

. Asamblam prajitura intr-o tava dreptunghiulara: foaie-jumate de crema-foaie-gem-foaie.crema -foaie.

- Este buna doar a doua zi cand foile se vor inmuia si inainte de servire se pudreaza cu zahar praf .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Harisa