Prajitura Albinita

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 23077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi :
  • 1 ou,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri lapte,
  • 150 g zahar,
  • 100 g margarina,
  • 1 plic praf copt,
  • 400 g faina,
  • Crema:
  • 150 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g griş,
  • esenta vanilie,
  • gem prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinita:

Punem la fiert laptele, mierea, margarina, oul batut cu zaharul si lasam la fiert pana se topeste margarina si zaharul. Cand compozitia este racita se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta bine, dupa care se imparte aluatul in 4 parti egale. Din acest aluat ies 4 foi cu dimensiuneea de 28x23 cm. Intindem foile pe dosul unei tavi cu hartie de copt. Din cauza mierii, foile se intind destul de greu, de aceea trebuie rabdare si sa nu fie foarte cald in incapere. Le intindem „stropindu-le„ cu faina. Le coacem cca 10 minute si le lasam la racit.

Intre timp pregatim crema: Din lapte,esenta vanilie si griş, preparam un griş in lapte cu o consistenta mai tare. Frecam untul cu zahrul pudra, se pune putin cate putin in grisul racit si se amesteca pana se incorporeaza tot. Peste prima foaie se intinde ½ din crema, se pune a doua foaie, se intinde un strat de gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Pudram prajitura cu zahar pudra si o tinem la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

09.01.2012, 14:49

O prajitura buna buna pe care eu o ador

mimmi 1

10.01.2012, 21:04

E delicioasa !
Bonita,anunta-ma daca ai facut-o si ti-a placut !

symo 1

14.04.2013, 20:36

pe vremuri se numea"Claudia"?? sau doar se aseamana?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de casa si crema de gris