Prajitura Albinita

de amalia01 in Prajituri, 2 Ian 2015 | 8332 vizualizari

 

Ce ziceti de o prajitura delicioasa, care se topeste in gura?

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 2 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 100 g margarina Rama
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 600 g faina
  • Pentru Crema:
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri de frisca lichida
  • nuca de cocos colorata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinita:

FOILE:

Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza. Adaugi laptele si framanti usor. Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la omogenizare. La final adaugi coaja de lamaie, zaharul vanilat si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Aluatul trebuie sa fie consistent si sa nu se lipeasca de mana.

Imparti aluatul in 4 si intinzi cate o foaie pe dosul tavii de prajitura , unse cu putin ulei, cu ajutorul sucitorului. Dai tava la cuptor pentru cca 10 minute, pana cand foaia devine aurie. Procedezi la fel cu toate foile. Eu am folosit 2 tavi, ca sa ma misc repede.

CREMA:

Pui laptele la fiert. Amesteci faina cu amidonul, zaharul si coaja de lamaie. Torni laptele fierbinte in fir subtire, amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Pui crema la foc mic si amesteci continuu, pana cand se ingroase.Stingi focul si adaugi zeama de lamaie si zaharul vanilat, omogenizand. Lasi crema la racit, apoi o mixezi cca 1 minut, ca sa devina spumoasa. Adaugi treptat untul, mixand la viteza mica.

MONTARE:

Asezi o foaie, apoi crema si continui alternand. 

Cand ai terminat, pregatesti glazura: rupi ciocolata alba bucatele si o asezi pe bain-marine pana cand se topeste. Adaugi frisca lichida si amesteci. Torni peste prajitura si presari nuca de cocos.  Lasi la rece. O servesti taiata cubulete, de preferinta a doua zi (ca sa aiba timp foile sa se inmoaie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

02.01.2015, 21:15

O prajitura super delicioasa!

deyutzky 1

02.01.2015, 21:57

like!!

diaconta 1

10.03.2015, 13:29

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada