Prajitura Alunella

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Iul 2010 | 11923 vizualizari

 

o prajiturica dulce cu vanilie, ciocolata si alune foarte usor de facut

 

INGREDIENTE

  • blat de pandispan cu cacao dreptunghiular din comert sau facut in casa 2 foi)
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Otker+ lapte si zahar pt.prepararea cremei
  • 1 punga alune nesarate
  • 1 plic crema de ciocolata Dr.Otker
  • 1 plic amidon alimentar
  • frisca facuta din un borcanel de smantana sau 1 cutie mica de Hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alunella:

Am insiropat blatul cu sirop de zahar ars(caramelizam zaharul si apoi adaugam apa sau zeama de compot de fructe).

Apoi am preparat crema de vanilie prima si apoi cea de ciocolata.Le-am ingrosat cu putin amidon pe fiecare(cam 2 linguri la fiecare crema) si nu am pus chiar tot laptele cerut pe plic, astfel crema a devenit mai groasa.

Am folosit o tava dreptunghiulara cu margini inalte si am asezat blatul, apoi prima crema de vanilie, apoi cea de ciocolata, apoi iar o foaie de blat cu cacao si apoi un strat de alune caramelizate putin in zahar si apoi mixate marunt si amestecate cu cateva linguri pastrate din ambele creme.Ultima data se pune un strat de frisca peste care presaram bucatele de alune caramelizate.

Se lasa cateva ore la rece si apoi se taie cuburi.e delicioasa!

 

COMENTARII (19)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

22.07.2010, 19:29

multumesc fetelor! madi iti garantez ca asta nu e , daca gasesti marca Vincinni e bun de mancat si asa simplu, e foarte bun si dulce , nu trebuie neaparat insiropat.

epurasha2bb

epurasha2bb 1

22.07.2010, 19:30

uite am o poza si cu el sa vedeti cum rata ambalajul si poate iei odata de curiozitate.Caut poza acum.

Cris2711

Cris2711 1

24.11.2011, 13:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!