Prajitura Amandina

de La Ancuta in Prajituri, 7 Ian 2011 | 16971 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramel (3 linguri de zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:

Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa.

Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel.

Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor.

Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se adauga in compozitie si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.

Dupa ce se raceste taiem blatul in doua.

Crema:

Topim untul, dar nu de tot (sa mai ramana bucati netopite). Mixam bine untul pana se incheaga. Asta va dura putin, dar crema va fi foarte fina Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Urmeaza apoi cacaoa si esenta de rom iar la final galbenusurile. Mixam bine pana se amesteca toate ingredientele.

Sirop:

Zaharul il caramelizam si apoi stingem cu apa. Lasam la racit si mai amestecam din cand in cand ca sa se topeasca caramelul. Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste, fara sa fiarba. Luam de pe foc adaugam coniacul si omogenizam.

Lasam la racit pana devine ca o smantana mai groasa.

Asamblarea:

Pe un platou punem un blat si insiropam. Intindem crema si acoperim cu celalalt blat insiropat.

Dam la rece pana se intareste crema.

Portionam prajitura rece si punem glazura pe fiecare prajitura. Dam la rece pana se intareste glazura iar apoi ornam cu moate de frisca.

Sursa  Multumesc Miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

La Ancuta 1

09.01.2011, 19:17

Dia, Diva va multumesc

La Ancuta 1

09.01.2011, 19:18

Kamy pe astea nu le-am mancat noi, le-a dus Silviu la servici

Angelina_Elena 1

14.08.2012, 12:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''