Prajitura Amandina

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Apr 2012 | 12316 vizualizari

 

De cand ma stiu, prima mea alegere la cofetarie a fost prajitura amandina! Desi imi plac foarte multe toate dulciurile, la cofetarie preferam sa iau mereu amandina :)

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 1/2 cana de faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri otet,
  • 4-5 linguri cacao;
  • Pt crema:
  • 500 g margarina,
  • 4-5 linguri cacao,
  • 200-250 g zahar pudra,
  • 2 plicuri cappuccino,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1/2 esenta de vanilie;
  • Pt glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 1 lingura margarina;
  • Pt sirop:
  • 2 cani cu apa,
  • 1 cana zahar,
  • 1 esenta rom.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e coapta. Lasam blatul sa se raceasca. Eu l-am facut seara si l-am umplut cu crema dimineata urmatoare.  

Siropul: Punem intr-un vas pe foc apa, zaharul si esenta de rom. Lasam pana da in clocot de 2-3 ori apoi punem vasul la racit.  

Crema: Margarina o lasam cateva ore la temperatura camerei. O amestecam apoi cu zaharul pudra, cacaua, 2 plicuri cappuccino, 2 plicuri zahar vanilat si 1/2 esenta de vanilie. Mixam bine pana cand compozitia devine omogena.  

Glazura (o facem cand prajitura este gata asamblata): Topim la bain-marie ciocolata rupta bucati impreuna cu margarina.  

Asamblarea: Taiem blatul in 2 parti pe lungime (ca la tort). Asezam prima parte de blat intr-o tava. Insiropam prima parte de blat, apoi adaugam crema pe care o intindem uniform. Asezam peste crema si partea a doua de blat, o insiropam. Punem tava cu prajitura la frigider pentru 1 ora aproximativ. Apoi pregatim glazura si taiem prajitura in cuburi (eu le-am taiat mai mari). Turnam glazura uniform si intindem pe suprafata prajiturii. Am decorat cu nuca macinata fin. Lasam din nou la frigider 1-2 ore.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

26.05.2012, 21:49

Multumesc mult!

nadina73 1

26.05.2012, 22:58

la multi ani!

Dana_Retetegg 1

26.05.2012, 23:12

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Miniamandine