Prajitura "Ambasador"

de Teo in Prajituri, 15 Mar 2013 | 23518 vizualizari

 

Aceasta prajitura a fost prezentata de Vladut la Antena 1.
Am incheiat "protestul" pentru ca am primit un aparat foto in dar, asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 7 linguri cu pesmet
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • 8 lingurite cu faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • 1 ciocolata alba
  • Sirop
  • 200 g zahar caramelizat
  • 0.5 l ceai negru concentrat
  • 100 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ambasador":

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute.

Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul. vanilia, faina si restul de lapte; cand laptele fierbe se adauga compozitia cu lapte, faina si oua, mestecam continuu si mai fierbem 5-6 minute.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema racita; adaugam si ciocolata topita si untul. 

Blatul se aseaza intr-o tava inalta, se insiropeaza bine si se intinde crema peste el. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 2 cm. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pesmetul din blat inghite foarte mult sirop, mergeau chiar 600 ml.

2

Siropul din ceai negru da blatului un gust foarte placut.

3

Deoarece crema nu parea prea consistenta am adaugat ciocolata si untul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211474
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211477
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211478
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211479
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211480
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211484
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211485
retete culinare - Prajitura "Ambasador" 211486

COMENTARII (21)

Tuxedo 1

03.04.2013, 23:43

imi lasa gura apa!

Teo 1

05.04.2013, 21:45

si mie la fel dar, numai pana am executat-o!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18