Prajitura Anamaria

de reisnaor_2006 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 3080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6lg zahar
  • 25g cafea lichida
  • 25g apa
  • 250gr faina
  • 2lg cacao
  • putina sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 6 lg de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 pl de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 450ml lapte
  • 1|2 pachet de unt
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anamaria:

       Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor 30 min.

     Crema se prepara din galbenusurile frecate cu zaharul si faina.Adaugam laptele treptat si punem pe foc amestecand mereu pana se formeaza o budinca,adaugam esentele.Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si lasam la racit crema.Blatul se taie in 2 si se unge cu crema.

      Mixam albusurile cu zaharul si cacaoa si ornam cu compozitia prajitura,presaram cacao si nuca de cocos prajitura si dam la rece,delicioasa. Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Anamaria 302877
retete culinare - Prajitura Anamaria 302878
retete culinare - Prajitura Anamaria 302879
retete culinare - Prajitura Anamaria 302880
retete culinare - Prajitura Anamaria 302881

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:38

Cris2711 1

11.03.2014, 10:01

Bune retete ai Roxana

reisnaor_2006 1

11.03.2014, 15:50

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: