Prajitura "Aroma di Cuba"

de anca_rm in Prajituri, 17 Iul 2014 | 3446 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la o buna prietena de-a mea. Am gasit-o si in alte variante , dar asta stiam ca este buna si am pregatit-o pentru colegii de serviciu . La noi se obisnuieste ca de ziua de nastere sa aducem cate ceva si sa ne sarbatorim putin , cat ne permite timpul .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri zahar
  • -300 gr nuca macinata
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Pt crema :
  • -400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • -250 ml lapte
  • -5 linguri faina
  • -10 gr gelatina
  • -8-10 linguri zahar (dupa cat doriti de dulce)
  • -100 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Aroma di Cuba":

Blatul :

Pregatim o tava de 20x35 , pe care o tapetam cu hartie , sau cu unt si faina , si preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ouale le separam , albusurile inrtr-un castron in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mai mic .

Amestecam nuca macinata , praful de copt si cacao .

Albusurile le batem spuma tare cu praf de sare , si cu zaharul , adaugam galbenusurile si apa, amestecan in continuare.Cu o spatula adaugam si nuca macinata ,omogenizam prin rasturnare .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20-30 minute (faceti testul cu scobitoarea)

Pana se coace blatul facem crema :

Intr-un vas punem faina , zaharul , laptele de cocos si laptele , si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase . Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu pana cand se intareste . O dam deoparte si o lasam sa se odihneasca. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa , si dupa 5 minute o punem pe foc si amestecam in ea pana se dilueaza . Adaugam gelatina in crema si amestecam bine .

Atentie la gelatina : nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile . Eu folosesc foi de gelatina de la Dr Qetker, dar este buna si pudra (daca folositi pudra urmati instructiunile de pe plic )

Crema o lasam la temperature camerei pana cand blatul este rece si il putem taia . In tava curata in care am copt punem o folie alimentara asa incat sa acopere marginile si sa iasa si in afara lor (va trebui sa putem acoperi prajitura si strange putin cu ea) .

Taiem blatul in doua si asezam prima foaie pe tava . Punem o jumate din crema , nivelam iar deasupra presaram nuca de cocos . Peste turnam cealalata jumate de crema , nivelam din nou si asezam foaia de blat ramasa . Aducem folia alimentara peste prajitura tragand de margini astfel incat sa nu lasam creama sa curga .

Punem la frigider si servim rece dupa cateva ore . 

 

TIPS-URI

1

daca doriti se poate glazura si orna

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Aroma di Cuba" 332471
retete culinare - Prajitura "Aroma di Cuba" 332472
retete culinare - Prajitura "Aroma di Cuba" 332475
retete culinare - Prajitura "Aroma di Cuba" 332477
retete culinare - Prajitura "Aroma di Cuba" 332479

COMENTARII (16)

anca_rm 1

18.07.2014, 13:56

multumesc pentru aprecieri dragi mei

Lavinia 1

18.07.2014, 17:34

favorite

simona72 1

19.07.2014, 09:02

Minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L