Prajitura aromata

de farfuriavesela in Prajituri, 2 Apr 2014 | 19806 vizualizari

 

Prajitura usoara, cu gust proaspat de iaurt si sirop dulce-acrisor de lamaie si portocala. Un deliciu!!

In filmulet puteti vedea cat de usor se prepara acest desert!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 600 gr iaurt
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina ce se amesteca cu 1.5 gr drojdie uscata
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru sirop
  • 125 gr zahar
  • 125 ml apa coaja rasa si sucul de la o lamaie coaja rasa si sucul de la o portocala
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in prima compozitie, cu ajutorul spatulei, cu miscari de rasturnate. 

Amestecul obtinut se pune intr-o tava, nu prea mare, a mea are 20x30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste.  

Intre timp prepar siropul, punand toate ingredientele enumerate mai sus, intr-o cratita. Se fierb pentru 10 minute.  

TIPS-URI

1

Pentru a turna siropul peste prajitura, ambele trebuie sa fie perfect reci, iar prajitura se va portiona abia dupa cateva ore, dupa ce a stat in frigider sa se aseze bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

02.04.2014, 15:54

O pufosenie insiropata!

elena52 1

06.04.2014, 08:37

am facut-o a iesit f. buna

Raluca57 1

14.11.2014, 15:06

Mi-a iesit f gustoasa, dar s-a lasat dupa ce s-a racit, a iesit cam subtire, prin urmare si siropul a fost cam mult. Ce am gresit? mai trebuia faina? Dar gustul este nemaipomenit. Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt