Prajitura aromata

de farfuriavesela in Prajituri, 2 Apr 2014 | 11541 vizualizari

 

Prajitura usoara, cu gust proaspat de iaurt si sirop dulce-acrisor de lamaie si portocala. Un deliciu!!

In filmulet puteti vedea cat de usor se prepara acest desert!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 600 gr iaurt
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina ce se amesteca cu 1.5 gr drojdie uscata
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru sirop
  • 125 gr zahar
  • 125 ml apa coaja rasa si sucul de la o lamaie coaja rasa si sucul de la o portocala
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in prima compozitie, cu ajutorul spatulei, cu miscari de rasturnate. 

Amestecul obtinut se pune intr-o tava, nu prea mare, a mea are 20x30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste.  

Intre timp prepar siropul, punand toate ingredientele enumerate mai sus, intr-o cratita. Se fierb pentru 10 minute.  

 

TIPS-URI

1

Pentru a turna siropul peste prajitura, ambele trebuie sa fie perfect reci, iar prajitura se va portiona abia dupa cateva ore, dupa ce a stat in frigider sa se aseze bine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura aromata 307956

COMENTARII (12)

Bunica 1

02.04.2014, 15:54

O pufosenie insiropata!

elena52 1

06.04.2014, 08:37

am facut-o a iesit f. buna

Raluca57 1

14.11.2014, 15:06

Mi-a iesit f gustoasa, dar s-a lasat dupa ce s-a racit, a iesit cam subtire, prin urmare si siropul a fost cam mult. Ce am gresit? mai trebuia faina? Dar gustul este nemaipomenit. Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: