Prajitura aromata cu branza si cacao

de Rocsi in Prajituri, 7 Noi 2012 | 9529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 300 gr unt
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • 3 cani si 3/4 faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri lichior de ciocolata
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 15 gr praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg si 200 gr branza da vaci dulce si cremoasa
  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si cacao:

Blatul:

Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, praful de copt si lichiorul de cafea. Incepem si incorporam faina in ploaie, iar la final cacaoa. Mixam bine pana ingredientele sunt bine omogenizate.

Umplutura:

Ouale le batem spuma cu zaharul. Peste ele punem branza dulce de vaci si mixam la viteza mica. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Mixam usor pana obtinem o consistenta cremoasa.

Ungem o tava mare de aragaz cu unt si punem hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins pentru 10 minute. Scoatem tava dupa acest timp, intindem umplutura de branza, iar deasupra punem cealalta jumatate de compozitie de blat. Intindem uniform cu o paleta de silicon si introducem iar tava in cuptor.

Lasam prajitura acolo pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. O serviti simpla, pudrata cu zahar sau nuca de cocos.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si fructe