Prajitura aromata cu branza si portocale

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 3680 vizualizari

 

Este o prajitura oarecum asemanatoare cu un cheesecake si cu un parfum discret de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie / zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • esenta se vanilie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si portocale:

Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie.

Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.

Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.

Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.

Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura aromata cu branza si portocale-0
Prajitura aromata cu branza si portocale-1
Prajitura aromata cu branza si portocale-2
Prajitura aromata cu branza si portocale-3
Prajitura aromata cu branza si portocale-4

COMENTARII (4)

gaby_duceag 1

11.07.2010, 20:17

Teo 1

11.07.2010, 23:07

pt. mine e o combinatie noua, dar sunt convinsa ca merge,multumesc pt. idee !

Bya Ralu 1

12.12.2013, 00:11

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20