Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 22 Feb 2015 | 3444 vizualizari

 

Am facut o combinatie mai dupa capul meu, asa: aluatul e cu drojdie, branza cu stafide e aromata cu vanilie si coaja de lamaie, iar deasupra e un fel de crumbles cu scortisoara. Sa stiti ca aspectul prajiturii nu e deloc pe masura gustului, ideea e ca am facut o tava mare aseara si nu mai am decat putin, un rand din ea, deci place! :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 300 g faina
  • 140 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg branza - quark am pus eu
  • 200 ml smantana cu 24% grasime
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3-4 linguri de stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 1 plic coaja de lamaie de la Dr. Oetker
  • Ptr. crumble:
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara:

Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios, apoi se acopera si se lasa la dospit pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura: punem stafidele la inmuiat in apa calda. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon, apoi adaugam pe rand in compozitie branza, smantana si grisul cate o lingura si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga coaja de lamaie si stafidele bine stoarse de apa. Se lasa deoparte pana pregatim si crumble-ul.

Pentru crumble: se amesteca zaharul cu scortisoara, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga untul rece. Se amesteca cu mainile pana obtinem un aluat sfaramicios.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii, al meu a fost de aprox. jumatate de cm grosime.

Se intinde uniform umplutura peste aluat, iar deasupra se presara crumble-ul tot uniform. Se coace cam 30-40 de minute pana se rumeneste usor pe margini. 

Se lasa sa se raceasca si se poate da la frigider putin, inainte de a se portiona si servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca faceti prajitura cu branza grasa de vaci, s-ar putea sa nu aveti nevoie de gris la umplutura, eu am pus pentru ca quarkul este foarte apos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

22.02.2015, 22:27

Vai ce bunaaaa!

dantes 1

23.02.2015, 13:14

Buna!

Corinuta 1

25.02.2015, 19:23

VA multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor", cu stafide