Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 22 Feb 2015 | 1481 vizualizari

 

Am facut o combinatie mai dupa capul meu, asa: aluatul e cu drojdie, branza cu stafide e aromata cu vanilie si coaja de lamaie, iar deasupra e un fel de crumbles cu scortisoara. Sa stiti ca aspectul prajiturii nu e deloc pe masura gustului, ideea e ca am facut o tava mare aseara si nu mai am decat putin, un rand din ea, deci place! :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 300 g faina
  • 140 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg branza - quark am pus eu
  • 200 ml smantana cu 24% grasime
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3-4 linguri de stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 1 plic coaja de lamaie de la Dr. Oetker
  • Ptr. crumble:
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara:

Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios, apoi se acopera si se lasa la dospit pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura: punem stafidele la inmuiat in apa calda. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon, apoi adaugam pe rand in compozitie branza, smantana si grisul cate o lingura si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga coaja de lamaie si stafidele bine stoarse de apa. Se lasa deoparte pana pregatim si crumble-ul.

Pentru crumble: se amesteca zaharul cu scortisoara, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga untul rece. Se amesteca cu mainile pana obtinem un aluat sfaramicios.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii, al meu a fost de aprox. jumatate de cm grosime.

Se intinde uniform umplutura peste aluat, iar deasupra se presara crumble-ul tot uniform. Se coace cam 30-40 de minute pana se rumeneste usor pe margini. 

Se lasa sa se raceasca si se poate da la frigider putin, inainte de a se portiona si servi.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

daca faceti prajitura cu branza grasa de vaci, s-ar putea sa nu aveti nevoie de gris la umplutura, eu am pus pentru ca quarkul este foarte apos.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara-0
Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara-1
Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara-2

COMENTARII (18)

Rux

Rux 1

22.02.2015, 22:27

Vai ce bunaaaa!

dantes

dantes 1

23.02.2015, 13:14

Buna!

Corinuta

Corinuta 1

25.02.2015, 19:23

VA multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!