Prajitura aromata si colorata

de Valclaudia in Prajituri, 26 Dec 2014 | 2727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 300gr. faina alba
  • 90 gr. zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 40 gr. margarina Rama mit Butter
  • 1 ou mic
  • 2 linguri lapte
  • Blatul:
  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri (cu varf) faina alba proaspat cernuta
  • 200 gr. jeleuri de fructe
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr. zahar tos
  • 1 lingura miere
  • 60 gr. gris
  • 2 linguri granule de tapioca
  • 250 gr. Rama mit Butter
  • 1/2 borcan dulceata de trandafiri

In plus, 2 linguri zahar pudra pentru decorat prajitura.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata si colorata:

Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina.

Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de sodiu si laptele, apoi dam deoparte craticioara pana se raceste amestecul.

Adaugam oul si faina, framantam aluatul pe care-l vom imparti in doua si din care vom coace doua foi pe dosul tavii la temperatura medie.

Pentru blat mixam ouale cu zaharul si margarina (care trebuie sa fie lichida). Adaugam praful de copt,praful de sare, faina in ploaie si la final incorporam bucatelele de jeleu.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amestecul obtinut in tava si coacem blatul la temperatura medie, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam  blatul la racit.

Pentru crema punem laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si mierea.

Adaugam esenta de vanilie, cand lichidul atinge punctul de fierbere adaugam grisul amestecat cu granulele de tapioca, amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase.

Fiebem la foc mic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Dam deoparte, amestecam pana se raceste sa nu se formeze crusta.

Dupa ce amestecul ajunge la temperatura camerei il mixam cu margarina Rama mit Butter, iar la final adaugam dulceata de trandafiri. Vom obtine o crema spumoasa.

Asamblarea: asezam o foaie , apoi un stat de crema (1/2 din cantitatea totala), blatul, cealalta parte de crema, foaie.

Asezam un tocator mare de lemn peste prajitura iar deasupra punem o greutate de cca 2kg (de ex. 2 pungi de faina) pana a doua zi sa se preseze.

A doua zi presaram zahar pudra si portionam prajitura.

E foarte aromata, pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura aromata si colorata-0
Prajitura aromata si colorata-1
Prajitura aromata si colorata-2
Prajitura aromata si colorata-3
Prajitura aromata si colorata-4
Prajitura aromata si colorata-5
Prajitura aromata si colorata-6
Prajitura aromata si colorata-7
Prajitura aromata si colorata-8
Prajitura aromata si colorata-9
Prajitura aromata si colorata-10
Prajitura aromata si colorata-11
Prajitura aromata si colorata-12
Prajitura aromata si colorata-13
Prajitura aromata si colorata-14
Prajitura aromata si colorata-15

COMENTARII (14)

Panacris

Panacris 1

27.12.2014, 09:06

Delicioasa!

mirela0911

mirela0911 1

27.12.2014, 15:41

Ce buna e!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 16:04

dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24