Desert prajitura Baiadera

de Ina in Prajituri, 18 Oct 2012 | 59371 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, usor de realizat, preluata de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuti sfarmati
  • 100 g rahat divers colorat
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 150 g nuci macinate
  • 150 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • pudra de vanilie
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de frisca lichida
  • 1 lingura ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Baiadera:

Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare.

Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine, adaugam si untul, pudra de vanilie si amestecam in compozitie pana cand se topeste untul complet. Impartim compozitia in doua, iar intr-una incorporam 2 linguri de cacao. 

Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia simpla, fara cacao, peste care intindem compozitia cu cacao, folosindu-ne de degetele unse usor cu ulei.

Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.  

Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.  

Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

Cantitatea de biscuiti poate varia in functie de tipul acestora. Important este sa obtinem un aluat nelipicios, pe care sa-l putem modela cu usurinta.

2

Pudra de vanilie se poate inlocui cu orice fel de esenta, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Baiadera" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca