Prajitura Baragan

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2013 | 1645 vizualizari

 

Am reteta mai bine de 25 de ani de la o buna prietena Cum era criza mai la tot !!!,,,cautam sa facem prajituri ieftine si bune.Asa s-a lansat prajitura BARAGAN..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr. margarina
  • 500 gr zahar
  • 1lamie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 500 gr gem (marmelada)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr nuca taiata
  • 150 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baragan:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş

Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se  framinta si se se pune la rece.

Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi seadauga 10 linguri lapte ,nuca taiata, rahatul, scortisoara,gemul.

Se amesteca bine totul apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma.

Intr-o tava unsa si tapetata  cu hirtie de copt se intinde  o foaie, se inteapa cu o furculita apoi se pune crema, peste se pune cealalta foaie si se da la copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Intepam cu o furculita si foia de deasupra.

Cind este  bine rumenita scoatem afara ,lasam sa se raceasca  si pudram cu zahar praf.

 

TIPS-URI

1

De preferinta se pune gem de culoare inchisa sa fie combinatia aspectuoasa

2

Daca gemul este de culoare deschisa faceti foile cu cacao

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Baragan-0
Prajitura Baragan-1
Prajitura Baragan-2
Prajitura Baragan-3
Prajitura Baragan-4
Prajitura Baragan-5
Prajitura Baragan-6
Prajitura Baragan-7
Prajitura Baragan-8
Prajitura Baragan-9
Prajitura Baragan-10

COMENTARII (9)

babi5 1

15.08.2013, 14:37

Cu mare drag Rocsi

babi5 1

15.08.2013, 14:37

kukibella

MotanLaOale 1

20.08.2013, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04