Prajitura bicolora in forma de peste

de Catalina L in Dulciuri, 18 Apr 2016 | 3611 vizualizari

 

Este o prajitura  foarte simpla de facut si de mare efect,  copiilor le va place foarte mult.
Am folosit aceeasi reteta ca la checul bicolor, modificand numai un pic cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 2 iaurturi natur de 125 g
  • 4 masuri de făină (folositi paharul de iaurt)
  • 1 masura si jumatate de zahar
  • 75 g unt moale
  • 3 oua
  • 1 pachet de praf de copt
  • vanilie pudra
  • 2 linguri de Nuttela sau alta crema de ciocolata
  • 100 g ciocolata alba
  • pepite de ciocolata albe si negre
  • bombonele smarties etc.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora in forma de peste:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.

Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine.

Se adauga faina si praful de copt și se amestecă.

Se imparte preparatul obtinut în 2 .

In jumatate de compozitie adaugam vanilia iar in cealalta jumatate crema de  ciocolata.

Se amestecă fiecare preparat.

Intr-o tava de chec unsa se toarnă cele  2 preparate alternand culorile .

Se da la cuptor timp de 30-35 minute.

Demulati si lasati sa se raceasca pe un grill.

Taiati un triunghi din prajitura pentru a face coada pestelui.

Topiți ciocolata alba în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1 min -1min20sec la 900w). Amestecati bine. Turnati peste prajitura si nivelati cu ajutorul unei spatule sau cutit.

Decorati. Lasati 1 ora sa se-ntareasca ciocolata.

Puteti servi.

Alta prajitura asemanatoare- Prajitura Tigru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora in forma de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Geanina87 1

19.04.2016, 08:26

VI 1

19.04.2016, 09:09

eeee

CameliaR 1

12.05.2016, 11:42

Super prajiturica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju