Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un desert fin si aromat. Reteta vazuta la Timea si preluata de la Gaby , care a preluat-o de la Pisicutza... :))
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.
CREMA : Intr-un vas cu fund dublu punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.
Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata.
SIROP : Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.
Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca batuta spuma. Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.
Dam cateva ore la rece si portionam.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult