Prăjitura "Boema"

de adriana65 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 7134 vizualizari

 

La mulţi ani ! Azi, de 8 Martie, vă doresc tuturor prietenelor şi cititoarelor să fiţi iubite şi fericite alături de cei dragi vouă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  •  30 g cacao
  • 5 linguri apă rece
  • 2 linguri zahăr
  •  40 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 170 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frişcă lichidă.

Ingrediente pentru sirop:

  •  160 g zahăr
  •  350 ml apă
  •  esenţă de rom
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Boema":

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece. Se lasă pe foc până se topeşte caramelul. Se pune la rece. Cuptorul se încălzeşte la 180 grade.

Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul până ce acestea se întăresc. Se adaugă caramelul, gălbenuşurile unul câte unul şi la sfârşit uleiul. Se scoate vasul mixerului  în care am bătut albuşurile de pe suport şi se adaugă, pe rând , câte o lingură de făină amestecată cu cacao şi praf de copt. Se amestecă uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 30 minute.

  Pentru prepararea cremei, frişca lichidă se pune într-o crăticioară pe foc mic. Ciocolata se mărunţeşte cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă la frişca fierbinte. Se lasă vasul pe foc până se topeşte ciocolata, amestecând continu, având grijă ca frişca să nu fiarbă. Vasul se pune la frigider pentru 3 - 4 ore sau  peste noapte. A doua zi mixaţi frişca până se întăreşte bine. 

Pentru prepararea siropului se fierb 10 minute zahărul cu apa. Se stinge focul şi se adaugă esenţa de rom. Se dă la rece.  După răcirea blatului acesta se porţionează şi se însiropează bine. 

Pentru glazurarea prăjiturilor am folosit o cutie de 200 g glazură Dr. Oetker de ciocolată lichidă. 

Bucăţile de prăjitură se distanţează între ele pentru a permite şi glazurarea marginilor acestora. Se lasă câteva minute la frigider pentru a se întări glazura apoi se trece la următoarea etapă.

Cu ajutorul unui poche şi a unui dui mai mare se pune câte o rozetă de cremă ganache pe fiecare bucată de prăjitură, apoi câte o rozetă, mai bogată, de frişcă.

Acum vă poftesc la cîte o porţie de "Boema". Ca la cofetărie!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitura "Boema" 209505
retete culinare - Prăjitura "Boema" 209506
retete culinare - Prăjitura "Boema" 209507
retete culinare - Prăjitura "Boema" 209508
retete culinare - Prăjitura "Boema" 209509
retete culinare - Prăjitura "Boema" 209510
retete culinare - Prăjitura "Boema" 209511

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 11:57

ce prajitura buna !

adriana65 1

19.12.2013, 18:44

gabrielagabi 1

05.02.2014, 21:53

o voi incerca si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L